tisdag 10 juni 2014

Bokgåvorna

Jag har idag haft avslutningslunch med mina sexor. Enligt den tradition som jag skapat, gav jag bort två böcker till två elever som utmärkt sig under året. En tjej och en kille.


Jag förklarade också hur det kom sig att det är just böcker jag ger bort. Jag sa att jag älskar att läsa och tycker att böcker är det finaste man kan få och man ska ju ge bort det man tycker är finast att få.

Den här terminen fanns det många som jag ville ge bok till, men ändå var valen helt självklara. Det blev en tjej som jobbar i det tysta och sällan får stor uppmärksamhet för sitt goda jobb (annat än bra betyg då). Ett riktigt författarämne som jag är övertygad om att ni kommer att få läsa böcker av. Dessutom en elev som har stor allmänbildning och som tycker om att lära sig saker.

Så en annan elev som gått från stor frånvaro och flera F till ingen frånvaro annat än godkänd frånvaro och inga F. En urmysig elev! Ingen storläsare dock, men jag hoppas in i det sista att kunna omvända honom. Han fick nämligen en bok ur serien Tecknade klassiker: Svarta katten av Edgar Allan Poe. En av mina favoriter! Den är utgiven av LL-förlaget.

Detta är min motivering som jag skrivit i hans bok:3 kommentarer:

Bokskorpionen sa...

Underbart att läsa om din elev som gjort så fina framsteg! :-)

Anonym sa...

Visst är det underbart att ge bort böcker. Jag gör precis likadant, ger bort två böcker till två elever som slutar nian. Oerhört uppskattat. :-)

Anonym sa...

Visst är det underbart att ge bort böcker till elever. Jag gör precis likadant. Två elever i nian får var sin bok i avslutningspresent. :-)