måndag 10 mars 2014

Jacobs värld av Jodi Picoult

Jacobs värld är en riktigt, riktigt bra bok. Den är inte bara spännande och otroligt välskriven utan den ger god förståelse för hur det är att ha Asbergers och det sistnämnda älskar jag den här boken för! Jag vill sätta den i händerna på alla som jag möter och be dem läsa den!


Jacobs värld handlar om 18-årige Jacob som har Asbergers. Han älskar kriminalteknik och när hans handledare hittas död, blir han misstänkt. Hans typiska Asbergers-sidor som bland annat att ha svårt att möta blicken och att få utbrott ses som utslag av att han är skyldig eftersom polisen inte har kunskap om Asbergers. Det hela skildras ur Jacobs perspektiv och det är riktigt fängslande. Man får också mammans perspektiv och hur hon gör allt för att sonen ska ha så bra dagar som möjligt. Man får också följa Jacobs bror, som fått vänja sig att leva i skuggan av sin bror och får hans tankar om hur det är.


Betyg: -5 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Jacobs värld
Originaltitel: House Rules
Författare: Jodi Picoult
Sidor: 512
Förlag: Pocketförlaget
ISBN: 9789186969356
Utgiven: 2012
Finns t ex hos: Adlibris, Bokia, Bokus, Cdon

2 kommentarer:

Carro sa...

Den här har stått oläst i min bokhylla hur länge som helst, kanske dags att prioritera upp den snart. Picoult är ju dessutom en av mina favoriter :)

Millas Hälsoblogg sa...

Vilket bra bok tips tack:)