tisdag 26 april 2011

Dagens fundering: Både planerat och spontan läsning i påsk

Jag hade lagt fram ett par böcker som jag skulle läsa under påsken. Givetvis höll jag mig inte till den ursprungliga planen om vilka jag skulle läsa. Men så fungerar jag alltid. Jag måste läsa det som jag är på humör att läsa, annars går det inte. Så det kan fungera med en planerad läshög, om jag är på humör för böckerna i högen. Men det kan lika gärna bli så att jag byter ut ett par böcker för att jag plöstligt blir sugen på en annan sorts böcker. I alla fall läste jag tre av böckerna i högen. Tre av fem tycker jag är väl godkänt. Dessutom började jag läsa på den fjärde, Samlade kulter. Det innehåller flera noveller. Så det tar nog ett tag att läsa. Föredrar att läsa några noveller i taget. En av böckerna, Vargsläkte, får ni vänta med att läsa om vad jag tycker eftersom den har recensionsdag lite längre fram. De andra två har jag redan skrivit om. Så läste jag fyra andra böcker, men de dyker upp på bloggen när jag har hunnit skriva om dem. Så det blev både planerad läsning och spontan läsning för mig i påsk.

Vad har du läst i påsk? Var det planerad läsning eller spontan? (Vill du göra ett eget inlägg om detta på din blogg så känn dig fri att göra det, men skriv gärna en rad här så jag kan läsa det! :) )

9 kommentarer:

Linnea sa...

Jag läste en hel drös böcker. Jag reste bort över påsken och hade inte plats för mer än en tunn liten bok (Syster av Bengt Ohlsson), men kunde låna några fler titlar på plats, så jag har läst både Alakoskis senaste och tegelstenen Presidentens hustru av Curtis Sittenfeld. Det blev alltså mestadels spontanplockade böcker..

boktagen sa...

Jag hade, precis som du, en stor hög som skulle läsas. Så blev det inte =) Handlade tre pocketböcker på Ica och läste dem i stället. Jag är inte heller så duktig på att tvångsläsa =)

Boklusen sa...

För mig blev det nästan ingenting läst. Vi hade besök och umgicks och var ute mycket i stället. Också trevligt!

Syster Värst sa...

Jag har inte varit hemma så mycket, så det blev två av de tre böcker jag hade med mig som blev lästa: "När träden avlövas ser man längre från vårt kök" av Tomas Sjödin och "13 dygn i rymden efter 14 år på jorden" av Christer Fuglesang. Boken jag inte läste var "Sigrids hemlighet" av Karin Wahlberg. Någon som har läst den? Behöver man i så fall ha läst den som kommer före i den historiska serien, skriven av någon annan (har glömt vem)?

My Myself and I sa...

Jag läste ut En honjävuls liv o lustan - återkommer med er recension. Men mest i påsk var jag ute och fixade i trädgård och med lammen :)

Titti sa...

Jag kör enbart med lustläsning detta år. Jag tror det funkar bäst. Alla listor och/eller utmaningar brukar inte funka för mig.

Läser förresten just nu De utvalda som du har på bild. Hade ju teve- och datafri vecka förra veckan så det blev en hel del läst.

Rondine sa...

Jag läste Medinas juvel av Sherry Jones.
Hann inte med någon fler bok, tur det, för jag hade ingen fler på lut.
Intressant läsning, men man går ju i taket av den tidens/kulturens kvinnosyn. Läsningen var väl planerad får man säga. Var mest ute i solen och njöt.

Boktokig sa...

Linnea: DEt låter som du haft en härlig påskläsning!

Boktagen: Så där är det! Det är så lustigt när det blir så! Känner igen mig totalt!

Boklusen: Vad mysigt!

My Myself and I: vad kul att du gillade den boken så mycket!

Titti: Hoppas du tycker om den lika mycket som jag gjorde!

Syster Värst: 13 dygn i rymden efter 14 år på jorden" av Christer Fuglesang vill jag med läsa! Den måste jag kolla efter!

Rondine: Det var en perfekt helg för att vara ute och njuta av solen!

franziengland sa...

Jag håller på med Förbannade Fred av Hildebrant samt Brott av Fossum, plus alla barnens böcker: Tsatziki och Retzina, Boktjuven och Fredda 8 år.