torsdag 10 mars 2011

Filmen Norwegian Wood

Jag såg en förhandsvisning på Biografteater Rio av filmen Norwegian wood, baserad på boken av samma namn av Haruki Murakami. Jag säger bara: Gå och se den! Absolut... Gå och se den! Jag tyckte verkligen om den.

Tack vare filmen känner jag mig nu jättepeppad att läsa Haruki Murakamis böcker. Jag känner också mig sugen på att läsa boken Norwegian wood.

Har du läst något av honom? Vilken bok ska jag läsa tycker du?

9 kommentarer:

Miss E sa...

Jag har läst "Kafka på stranden", "Fågeln som vrider up världen" och "Vad jag pratar om när jag pratar om löpning" - jag gillar Murakami (ska läsa "Norwegian wood" nu i Bokmaskarna och sedan ska vi se filmen). Osäker på vilken du ska läsa - hans böcker är så lika fast olika - kan inte säga att en är bättre eller sämre än en annan.

BokMamma sa...

Jag försökte läsa Norwegian Wodd en gång men kom aldrig igenom den....

bokstödet sa...

Jag är en stor Murakami fan och har läst alla hans böcker som givits ut på svenska och jag tycker nog att Norwegian wodd är den bästa. Sputnik älskling är också väldigt bra.

Frida sa...

Jag håller på med min första Murakami nu. Fågeln som vrider upp världen. Snart kommer ju kulturradion dra igång med bokcirkel på den plus att Kafka på jobbet kommer spela in podcasts som säkert kommer vara intressanta att lyssna på. Var med du också!

Västmanländskan sa...

Åh, den vill jag supergärna se!
Norwegian Wood måste du absolut läsa - det är hans bästa! Sputnik älskling är också bra.

Maria Karlsson sa...

Jag har också läst Murakami och ser fram emot filmen. Han är en spännande författare som öppnar dörrar mot det oväntade. Maria

Syster Värst sa...

Jag har läst "Fågeln som vrider upp världen" och den var fascinerande. Kanske ska jag gripa mig an "Norwegian Wood" när det blir en lucka i läsandet...

Boktokig sa...

Miss E: Låter som jag har mycket bra läsning framför mig!

Bokmamma: Du kanske skulle pröva se filmen.

Bokstödet: Sputnik älskling har jag hemma just nu. Jag får ta den då!

Frida: Det lät ju kul att följa deras bokcirkel. Får beställa hem den boken.

Värmländskan: Det ska jag!

Maria karlsson: Ja, jag förstod det av att se filmen.

Syster Värst: Det låter lovande!

evalinn sa...

Tack för tipset!