lördag 26 mars 2011

Dagens fundering: Påverkas man av att inte få läsa?

Jag är inne i en period av att skriva omdömen. Det tar tid. Därför har jag varken hunnit läsa speciellt mycket (eller svara på kommentarer eller för den delen vara inne och läsa på andras bloggar). Buhu! :(
Men jag ser ljuset i tunneln nu. Det känns så skönt! För nu vill jag läsa, läsa och åter läsa!!! Det är så jobbigt att inte få/kunna läsa när man vill läsa. Det kan göra mig riktigt frustrerad och på dåligt humör. Jag känner mig instängd och begränsad. Som att vara i ett litterärt fängelse! Jag undrar hur det är för andra. Hur påverkas människor av att inte få läsa?

Påverkar det dig om du inte får/kan läsa? Hinner du läsa just nu eller har du mycket annat att göra just nu?

11 kommentarer:

Hanneles bok-paradis sa...

Skönt att få läslusten tillbaka, klart att det är stressigt ibland.

Lingonhjärta sa...

Åh, jag känner igen det där. Jag har själv för tillfället så mycket facklitteratur att läsa att all skönlitteratur kommer i kläm. Men jag brukar lösa det med ljudböcker. Bara så att jag kan få en liten, liten dos berättelse om dagen. Stilla min litterära hunger bara för en stund.

Tack för en fin blogg förresten. Är här inne och läser titt som tätt.

mimmimarie sa...

Jag saknar läsningen oerhört när jag tvingas bortprioritera den vid tidsbrist ibland. Vad är det för omdömen du skriver?

Frida sa...

Ibland kan jag bli knäpp av att inte ha en bok i mina händer om det till exempel uppkommer en längre väntetid någonstans och jag inte har någon bok med mig. Skulle inte vilja tänka på hur det skulle vara under en längre tid att vara tvungen att vara utan böcker om man har läslust. (Ibland går det ju perioder då läslusten går ner lite.) Om jag har stressiga dagar brukar jag försöka läsa en lite längre stund än jag brukar innan jag ska sova. Man stressar ner och sover så gott sen plus att man får en liten läsdos :)
Förresten: JA, jag blir påverkad!

evalinn sa...

Veckan som har varit har jag haft för lite läs- och bloggtid, men hoppas det blir bättre balans nu!

franziengland sa...

Jag tror att alla som har ett genuint intresse påverkas när de inte har möjlighet att ägna sig åt det, sedan om det är musik, matlagning, knyppling eller läsning, det är nog olika från person till person. Jag tycker livet känns fattigt och tomt om jag inte får läsa, men jag hinner inte med de kopiösa mängder du klarar :) .

Fröken S sa...

Det blir väldigt naket utan en bok i närheten. Sjukt bokberoende som man är ;)

Boklusen sa...

Jag saknar också att inte få läsa under perioder då man inte hinner/orkar. Fast jag håller med Frida här ovan att jag mår mycket bättre även under stressiga perioder om jag läser. Jag varvar ner bättre och tankarna går in i boken i stället för andra stress-tankar.

Just nu är det lite tungt med läsningen, men jag kommer väl igen snart.

Ylva sa...

Jag brukar läsa två böcker i veckan, men ibland blir det mindre såklart och precis som du blir jag störd när jag inte hinner läsa. Den senaste veckan har dock haft ett härligt substitut genom att läsbristen berodde på att jag var med på tidningen Vi:s litterära båtsalong.

Boktokig sa...

Jag märker att det är fler som känner som mig. Skönt! Då behöver jag inte känna mig så udda! ;)

Boktokig sa...

mimmimarie: Omdömen om elever inför utvecklingssamtal