torsdag 16 december 2010

Olyckan slog till - hårt!

Igår blev jag av med min fina älskade mobil. Mitt ovärderliga hjälpmedel, dvs min iPhone. På ett ögonblick stal en elak tjuv den när jag var på ett café för att prata om en bok som min ungdomsbokklubb hade läst. Snälla, snälla Loveina lånade mig hennes mobil flera gånger så jag kunde ringa hem till min sjuke man och få hjälp att stöldanmäla mobilen till polisen och spärra Sim-kortet hos telia. På väg till ett annat evenemang, som jag ska berätta mer om i ett annat blogginlägg, (för jag var fast besluten om att inte låta en simpel tjuv förstöra min kväll) träffade jag två hjälpsamma, snälla poliser som jag pratade med och även dessa lånade ut sin telefon till mig så jag kunde ringa hem och berätta lite extra saker, som de tyckte vi skulle tänka på. När jag var på väg hem mötte jag ytterligare en otroligt snäll människa. Hon lånade ut sin mobil så jag kunde ringa hem och tala om att jag var på väg hem. För lite läskigt är det när man inte kan berätta när man är på hemväg. Ingen vet var man är om det skulle hända något. Det visade sig att hon bodde åt samma håll som mig och så fick jag även skjuts från pendeltåget. Så summa summarium: En elak och hjärtlös människa stjäl min mobil där alla mina fina foton och filmer på barnen finns (Jag hoppas denne person får lida för sin grymhet!!! någon gång den närmaste tiden) men jag fick se att välden består av så mycket godhet också! Mer godhet än ondska! Det värmer mitt hjärta att jag fick så mycket hjälp! Tack snälla, snälla ni!

8 kommentarer:

Pockethexan sa...

Vad tråkigt att bli rånad så här precis före jul nu när man behöver den mer än vanligt för nma är ute på så många ärenden. Men det var ju vekligen tur att du kom gott hem!

Synd att du inte kunde var kvar igår, för de var värda att vänta på fast det var en timme försenade, för att få se så "stora" artister som EMD uppträda på så nära håll blir det verkligen någonting annat!!!

Kramis från en lite trött Pockethexa men glad!
<;D

klok som en bok sa...

Usch vad tråkigt, tur att det finns människor som hjälper till iaf när det händer sånt!

Caroline sa...

Vissa snor ju allt som inte är fastspikat. En spark i röven skulle de ha.

franziengland sa...

FYYYYYYYYYYYY, så trist!!! Man vill ju SÅ gärna tro att världen består av enbart goda människor, men så är det tyvärr inte. Jag tror det var i boken "Pojken som överlevde förintelsen" (mycket bra för övrigt), som det stod att i det långa loppet segrar alltid det goda. Jag har tänkt väldigt mycket på det. Det måste i så fall betyda att det finns något som alla kan enas om är gott... Kan det vara så som man säger om historia, att "vinnarna skriver historian", att vi tolkar det som om det goda alltid segrat i längden därför att vi lever i följdverkningarna av det som hänt och tolkar det som gott, för att vi undermedvetet "lärt oss" det. Detta blev nog väldigt flummigt! ;) Jag ville i alla fall komma fram till att det som stod i boken stöds (stavas det så...) av faktumet att du råkade ut för EN hemsk människa, men möttes av FLERA snälla människor och så länge det är så, kommer det goda segra i slutänden. Slutfilosoferat.
Jag förstår VERKLIGEN att du är ledsen över att ha blivit av med foton och filmer på dina barn. Hoppas att du har kopior på en del av dem... KRAM.

Karin sa...

Usch vad trist!! Jag tänker på något som ofta kommer upp till ytan när någon drabbad som du förmår att se även det positiva i oturen/olyckan, något som en med ett handikappat barn sa till min man en gång: "Det viktiga är inte hur man har det, det viktiga är hur man tar det!"

Boktokig sa...

Tack alla ni för ert stöd! Det betyder mycket för mig!

Anonym sa...

Fy vad trist! Men i allt elände måste det ändå vara underbart att upptäcka att godhet och omtanke trots allt finns... Kram!

Lisa H sa...

Ånej! Vad hemskt tråkigt! Hur svårt ska det vara att skilja på MITT och DITT?? Vissa verkar ha väldigt svårt för det :(
Inte för att det kanske väger upp din förlust helt men du mötte ju ett par snälla hjälpande människor också. :)