tisdag 16 november 2010

Vinn Anders Fagers Svenska kulter hos mig

Jag har blivit kontataktad av Månpocket, som låter mig ha en liten tävling där ni kan vinna ett signerat exemplar av pocketboken Svenska kulter av Anders Fager. Månpocket säger att "Svenska kulter är en samling noveller om de fasor som vandrar mitt ibland oss. Om andra världar, dolda mitt bland oss lyckligt ovetande. Världar med andra regler, andra härskare och andra gudar."


Här är DN:s recension av boken.

Här kan ni även se en rolig intervju med Anders Fager.Vad behöver man göra för att vinna boken?

Jo, jag vill bara att du lämnar en liten kommentar (hur kort eller lång bestämmer ni själva) hos mig och berättar om något som är skräck/dold skräck/rädsla för dig. Se det som en dagens fundering-fråga. Ni vet ju hur nyfiken jag är! Sedan väljer jag ut en vinnare bland era kommentarer/motiveringar, på fredag kl 13.00. Du får om du vill gärna också skriva i din blogg om tävlingen.

Så kom igen nu. ;) Berätta och ta chansen! Det kan ju bli du som vinner och får boken hemskickad till dig!

*Uppdatering: Det behöver inte vara en unik skräck/dold skräck/rädsla, utan skriv bara och berätta utan att bry er vad någon tidigare svarat. Man måste ju få vara rädd för sanmma saker.*

11 kommentarer:

franziengland sa...

Usch så svårt! Jag går egentligen inte runt och är rädd för någonting... Samtidigt som förstås alla är rädda för självklara saker som att det kan bli krig, någon nära ska bli sjuk eller ännu värre dö.
Sedan kan man ju konstruera skräck som att vara rädd för att man inte ska få ett bra jobb, rädd för att bli bedragen, rädd för att bli falskt anklagad för något. Men sanningen är att detta inte är något som ger mig sömnlösa nätter.
Vad är då min äkta riktiga innerliga skräck.... Jo det är nog att jag fyller mitt liv med så många saker att jag inte hinner reflektera över om det var de sakerna jag verkligen ville göra helst och mest, så plötslig en dag är det för sent och jag inser att livet är förbi och att jag inte tog till vara på det så som jag kunde och ville ha gjort. Det skrämmer mig!

Boktokig sa...

franziengland: Tack för att du delar med dig av din skräck. Det är nog fler än dig som är rädd att för att fylla livet med fel saker.

Ana sa...

Hej! Min största skräck i livet är att det ska hända min dotter något ont. En annan sak som jag alltid har varit rädd för är mörkret. Jag är nästan barnsligt rädd för natten och vad som kan gömma sig i mörkret. Trots detta tycker jag om att bli skrämd av en bra och läskig bok....=) Tack för en trevlig blogg!

franziengland sa...

Ja, så är det nog. Och att märka ord måste väl höra till en typiskt fel sak att ägna sig åt, men jag kan inte låta bli att le när läraren skriver "fler än dig". :) Jag som fortfarande rättar mina barn när de säger "än mig" istället för "än jag". (Säkert håller jag på så för att jag själv är lärarbarn...)
Hoppas att jag inte var elak nu! Det är mest på skoj. Kram.

Ylva sa...

Jag är rädd för en massa saker; eld, tala inför många, köra bil till exempel. Inatt drömde jag att jag var med på ett sjunkande skepp. Jag började gråta och sa "men jag har ju inte levt klart!".

Boktokig sa...

franziengland: hahaha... ajaj... det är min norrländska som kommer fram när man minst anar det!

Ana: Jovisst är man rädd för det som förälder!

Ylva: Usch, vilken dröm. Jag drömde btw om fortsättningen på första kapitlet i boken Svenska kulter. Jag skulle nog inte ha läst det just innan jag skulle sova!

Cathrine sa...

MIn stora skräck ar att flyga! Jag blev flygredd efter att jag åkte till Usa tre år sedan och hade en fruktansvärd tur tillbaka till Oslo. Nu får jag helt panik bara jag sätter mig ner i planet och är så rädd när jag åker. Rikigt jobbigt är det, för jag älskar att resa! Ska verkligen ta tag i det där nu!

Pockethexan sa...

Nu ska du få hör vad som är det läskigaste som finns, man skriker hur länge som helst om man råkar se en, men om man råkar stöta i en då, då e det hur jobbigt som helst och vet du, två, TVÅ! gånger har det flugit in en och krockat med min panna!!!
Vet du hur jobbigt det var och just mig, varför inte någon annan, för sitter man ett gäng vid ett bord och äter ute en sommarkväll så kommer de och de ska alltid fram till mig.....

NATTFJÄRILARNA!!!

...DET LÄSKIGASTE SOM FINNS!

...enl. Pockethexan själv i allafall!
<;/

...med näsan i en bok... sa...

Oj, jag är rädd för många saker men något som gjorde mig skräckslagen och hände rätt nyligt var när jag sov ensam i ett hus och plötsligt (i klarvaket tillstånd) hörde steg i trappen, en dörr som öppnades och steg som närmade sig. När stegen stannade utanför dörren intill rummet jag sov i så sprang jag ut genom altandörren och stog och hyperventilerade några minuter innan jag vågade mig tillbaka in. Och ja, jag var verkligen ensam i huset - förutom spöket då...Det var ingen rolig upplevelse...

Astrid sa...

Vad är jag rädd för: Naturligtvis det mest centrala att det skall hända barnen, barnbarnen eller mannen något hemskt.
Vardagsrädslor är svårare att sätta ord på. Det kan vara att sätta igång projekt och att inte kunna klara av det eller en sådan banal sak hur skall detta uppfattas! Man vill ju så gärna göra rätt.

Boktokig sa...

... med näsan i en bok: Vad läskigt!

Pockethexan: Ja, usch. Speciellt när man inte är beredd på att de är där!

Cathrine: Ja, har man varit med om en otäck flygtur kan jag förstå att man blir rädd