lördag 21 september 2013

Förr eller senare exploderar jag av John Green

Hur kan man inte tycka om denna bok? Svar: Det går inte. Punkt. Den grep verkligen tag i mig och har inte släppt taget om mig fast jag slutat läsa den. Den finns där i mina tankar och plötsligt i det jag gör så stannar jag upp och tänker på Gus och Hazel. Det är en sorglig historia men så kärleksfull och kryddad med underbar svart humor.

Förr eller senare exploderar jag handlar om 16-åriga Hazel som har sköldkörtelcancer med metastaser i lungorna. Hennes mamma tycker hon läser samma bok för mycket och inte kommer ut och träffar henne så hon tycker hon ska börja i en stödgrupp. Det gör hon och i denna möter hon 17-åriga Gus. 17 år gammal. Han har tvingats amputera ett ben eftersom han har haft osteosarcom, men han har nu varit cancerfri i nästan 1½ år. Hon nämner sin favoritbok  Ett storslaget lidande och han säger att han ska läsa den och ber henne läsa Gryningens pris och sedan ringa honom. Vilket hon gör och så startar det hela.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Förr eller senare exploderar jag
Författare: John Green
Antal sidor: 307
Förlag: Månpocket
ISBN: 9789175032573
Finns t ex hos: AdlibrisBokiaBokusCdon

2 kommentarer:

Josefin sa...

Vad snyggt pocketomslaget var! Det passar till känslan i boken mer än det här med granaten och dödskallen, tror jag bestämt.

Johanna Renling sa...

alltså denna bok!!
En av mina bästa. Den är så fantastisk att man inte vill ha läst ut den.
EN sån bok jag önskar att jag fick uppleva för första gången en gång till!