onsdag 5 december 2018

Dvalan av Camilla Grebe

Det är lustigt hur Dvalan på ett sätt lyckades leva upp till sitt namn. När jag började läsa den var jag som i dvala de stunder jag inte läste. Jag var så i tankar på boken att jag inte riktigt var där, när jag inte hade boken i händerna. Då kan du säkert förstå hur spännande och fängslande jag tyckte den var. Camilla Grebe lyckas göra både deckarhistorien spännande samtidigt som relationsbiten är intressant.

Handling: Efter att 18-årige Samuel lyckats förstöra en drogaffär är han tvungen att gå under jorden ett tag. Han är livrädd att gangstern Igor ska få tag i honom. Ingen av de han känner kan hjälpa honom, men då hittar han en annons om att vara assistent till en hjärnskadad kille i hans ålder. Det blir dock inte alls som han tänkt sig. Men han ska ju ändå inte stanna så länge. Om han kan få sin mamma att hjälpa honom.

Kriminalinspektör Manfreds dotter har råkat ut för en olycka. Han försöker hantera det som hänt samtidigt som han utreder är två drogrelaterade mord. Hans vägar korsas med Samuel och hans mamma.

Betyg: -5 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Dvalan
Författare: Camilla Grebe
Serie: Flickorna och mörkret #3
Antal sidor: 478
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789146234104
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: