onsdag 7 november 2018

Julpeppen lucka 7

Åh, vad jag tyckte om att läsa Sju dagar med familjen. Den har en fin blandning av feelgood och svärta. Karaktärerna är personer som man känner för. Författaren har skapat levande personer som under läsandets gång ger blandade känslor, precis som verkliga människor. De har både bra och mindre bra sidor. Det bidrar till att jag tycker mycket om boken.

Sju dagar med familjen är en varm och fängslande berättelse om hur svårt det kan vara med förväntningar och hur hemligheter kan trassla till det. Kärleken med sina tjusningar och svårigheter är också en stor del av berättelsen, liksom julen som finns med i bakgrunden. 

Handling: Olivia kommer hem för att fira jul med sina föräldrar och sin syster för första gången på länge. Eftersom hon arbetat som läkare i Liberia och kan vara smittad av det farliga Haagviruset, måste familjen sättas i karantän i sju dagar. Mamman har längtat efter att hela familjen ska vara samlad och förbereder för sju trevliga dagar på familjegodset med mycket mat och saker att göra, men det blir inte som hon tänkt sig. Hemligheter ställer saker på sin spets. Speciellt eftersom de har svårigheter med att kommunicera med varandra och i och med karantänen blir hänvisade till varandras sällskap mer än vanligt.


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Sju dagar med familjen
Originaltitel: Seven Days of Us
Författare: Francesca Hornak
Antal sidor: 407
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789100174552
Finns t ex hos: AdlibrisBokus,
cdon

Inga kommentarer: