fredag 19 oktober 2018

Lazarus av Lars Kepler

Lazarus är definitivt den mörkaste av böckerna om Joona Linna. Den är så mörk och skrämmande att jag håller andan. Vissa saker som händer har jag fortfarande inte kommit över. Det kryper in under huden på mig. Det kombinerat med det skyhöga tempot gör boken till en vinnare.

En av de saker som gör det både skrämmande och spännande är att i Lazarus är mördaren och Linna är i varandras huvud, så till vida att de förstår verkligen hur den andre tänker. Det gör att man känner både att det finns möjlighet att Linna tar mördaren, men även att det är mycket möjligt att mördaren lyckas komma åt Linna. Och hur kommer Linna och Saga att påverkas av det som händer runt omkring dom. Kommer de klara det?

Handling: En död man hittas i en lägenhet i Oslo. När polisen öppnar frysboxen i köket gör de ett fruktansvärt fynd. Offret visar sig vara en dittills okänd gravskändare och trofésamlare. Några dagar senare kontaktar en tysk kommissarie Joona Linna och ber om hjälp med ett mordfall på en camping utanför Rostock. Joona förstår att mönstret som framträder är vansinnigt och samtidigt omöjligt att ignorera. Vissa skulle kalla det för ett mirakel om någon återvände från döden – andra skulle kalla det för en mardröm.





Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: 
Lazarus
Författare: Lars Kepler
Serie: Joona Linna #7
Antal sidor: 544
Förlag:  Albert Bonniers förlag
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789100142698
Finns t ex hos: AdlibrisBokus,
cdon

Inga kommentarer: