måndag 1 oktober 2018

Din vän Forsete av Christina Erikson

Först blev jag tvungen att lägga undan boken mitt i läsningen, eftersom jag var ensam hemma en hel vecka och jag började tänka så många otäcka tankar. Psykopater är det mest läskiga jag vet och Christina Erikson är mycket duktig på att skildra hur en sådan kan fungera.

Sedan när jag började läsa igen, så slutade författaren med en cliffhanger som bara skrek: ”Läs nästa bok!” Det hade väl inte varit någon fara om jag inte blivit tvungen att vänta till NÄSTA höst för att läsa fortsättningen. Det är tur att boken är så bra, för annars vette tusan om jag förlåtit författaren.

Så tycker du liksom jag om otäcka deckare som ger en rysningar, så ska du definitivt läsa Din vän Forsete. Den är otroligt fängslande, samtidigt som den är vansinnigt skrämmande. Just att man också får följa gärningsmannens tankar redan från början gör boken extra spännande och bra.

Handling: En mördare härjar i Stockholm, men lämnar inga spår. Kriminalkommissarie Elias är frustrerad för han är säker på vem mördaren är, men har inga bevis. Han kallar in den misstänkte till förhör i hopp om att han ska avslöja sig på något sätt. Han kallar även in författaren Cornelia för att hjälpa polisen. Kanske hon kan se något som dom missar.   



Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Din vän Forsete
Författare: Christina Erikson
Serie: #1
Antal sidor: 395
Förlag: Albert Bonnier förlag
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789100175740
Finns t ex hos: AdlibrisBokuscdon

Inga kommentarer: