onsdag 17 oktober 2018

Byvalla

Att läsa Byvalla är som att bli kramad av en stor fluffig mjukisbjörn. Det är mysigt och man vill bara vara kvar. Karaktärerna är så härliga, även om vissa är lite jobbiga ibland. Man vill bara fortsätta befinna sig med dom och vara där i Byvalla. Tur att det finns fler delar i serien, annars hade det blivit jobbigt.

Handling:  Hanna driver en frisörsalong i Byvalla, ett litet samhälle som många flyttar ifrån. Kunderna sinar och Hanna vet inte hur hon ska få det att gå runt. Lika svårt är det att hitta någon vettig person att dejta, det vimlar inte direkt av intressanta ungkarlar i byn. Dessutom har Hanna svårt att släppa det som hände med hennes ex, trots att det var många år sedan. Man ska lämna det gamla bakom sig säger folk, men det är inte alltid så lätt som det låter.

En dag dyker byns skvallergubbe Lennart upp i salongen och berättar att hans granne Micke ska vara med i nästa säsong av den populära tv-serien Kärlek på gården. Genast börjar det pratas och spekuleras bland byborna, en del är skeptiska och fördomsfulla, men framför allt är folk nyfikna på storstadsfolket som ska invadera samhället under sommaren.

När tv-teamet anländer möts stad och landsbygd pa ett uppfriskande, men inte alltid friktionsfritt, sätt. Lugnet på landet byts mot liv och rörelse och Hanna får nya och oväntade vänner. Samtidigt verkar motgångarna staplas framför henne och det förflutna spökar. Det blir en minst sagt omvälvande sommar för alla inblandade.


Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Byvalla
Författare: Karin Jansson
Serie: Byvalla #1
Antal sidor: 357
Förlag: Storytel
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789188597052
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: