tisdag 11 september 2018

Ett frågetecken är ett halvt hjärta

Jag fullkomligt älskade Den röda adressboken. Nu har  författaren skrivit en ny fantastisk bok.

Ett frågetecken är ett halvt hjärta är en gripande historia om ett barn som växer upp i fattigdom. Jag sögs in i berättelsen så pass att jag glömde att det var fiktion. Det gjorde riktigt ont i hjärtat att läsa om Elin som barn. Det gjorde också att jag stannade upp och funderade mycket.

Tillbakablickarna funkar bra ihop med berättelsen i nutid. Författaren väver fint ihop det hela. Det gör att det är en fröjd det är att läsa den välskrivna Ett frågetecken är ett halvt hjärta.

Så plocka upp boken, koka dig en stor kopp te, lägg fram en låda näsdukar och börja läs!

Handling: Fotografen Elin Boals lämnar studion senare än hon borde och istället för att besvara sms:en från maken och dottern tömmer hon postboxen och sätter sig på stamstället med en flaska vin. Där bland breven finns ett kuvert med ett svenskt frimärke. Inuti kuvertet finns en karta över stjärnhimlen. Det står: En stjärna har idag blivit döpt till namnet Elin. Elin undrar om det är killen från hennes förflutna som skrivit det. 

Det väcker det förflutna till liv och hennes dåliga samvete över det som hände. Det gjorde att hon lämnade Gotland och aldrig kom tillbaka.  

Hur mycket påverkas vi av vårt förflutna?


Betyg: +4 av 5

-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-

Titel: Ett frågetecken är ett halvt hjärta
Författare: Sofia Lundberg
Antal sidor: 355
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789137152387
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: