måndag 24 september 2018

Eldslandet av Pascal Engman

Det är en riktigt spännande historia som Pascal Engman bjuder in läsaren på i Eldslandet. Han har hittat ett utmärkt berättargrepp, med korta kapitel och en stigande spänning. Det känns lite som att läsa en film.

Det är en mörk och otäck berättelse, men samtidigt finns det ljusglimtar. Det är en historia om människor som utnyttjas. Fast samtidigt handlar det om människor som inte låter sig utnyttjas, utan som kämpar för det rätta. Det gör att det finns en värme i boken. 

Eldslandet känns realistisk. Jag köper historien. Jag är riktigt förtjust i huvudpersonen polisinspektör Vanessa. Hon är tuff och tar inte skit. Under läsningen så får man se allt fler sidor av henne, vilket gör att jag tror att det blir spännande att följa henne och se hur hon utvecklas. 

Eldslandet är definitivt något att plocka upp i höst och läsa. Du lär få svårt att slita dig från boken.

Handling: En exklusiv klockbutik i Stockholm rånas, men inga armbandsur försvinner. Senare kidnappas framgångsrika finansmän. Deras familjer utpressas på pengar för att få dem fria. Polisinspektör Vanessa Frank är avstängd från sitt arbete, men försöker i alla fall hitta samband mellan kidnappningarna. 

I södra Chile styr Carlos sin gård med järnhand. Han är en del av organhandeln och har riktat sina ögon MIT Sverige. Droghandeln har öppnar vägar för att kidnappa gatubarn från Sverige.


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Eldslandet
Författare: Pascal Engman 
Serie: Vanessa Frank #1
Antal sidor: 516
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789164205872
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: