söndag 30 april 2017

Det måste vara här av Maggie O'Farell

Maggie O'Farrell beskriver målande : "Bilen stannar vid trottoarkanten och en människa, oklart vilket kön, kliver ur iförd ett malätet ankellångt plagg, solglasögon med spegelglas och en rånarluva, obehagligt nog."

"Dörren till den kostallsliknande flygplatsbyggnaden blåser upp och slår igen i vinden, cykeln gnisslar vidare." Jag fängslas av de målande beskrivningarna.

Så fängslar berättelsen mig. En skådespelare som rymmer från sitt liv till Irland och hela berättelsen bakom det. En man som träffar på henne när hon har punktering. Han känner igen henne, men har ingen annan baktanke än att hjälpa henne. Och hennes stammande son. Han har dock sitt eget bagage och när han plötsligt på radio hör en röst han aldrig väntat sig så är det leder till att han tappar fotfästet.

Jag älskar Maggie O'Farrells experimenterade i Det måste vara här med berättandet och hur hon låtit en auktionskatalog varit en del av hur hon berättar historien vidare. Det är lysande!

Hon märks också i berättandet att hon är fascinerad av relationer och att hon i boken utforskar det. Det är också ingrediens till att det blir så bra. Det plus att hon knyter ihop det så bra. För i början kan man sms hennes hennes storhet, men det är i slutet som man förstår det.Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Det måste vara här
Författare: Maggie O'Farrell
Antal sidor: 494
Förlag: ETTA
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789187917226
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, Cdon

Inga kommentarer: