onsdag 12 oktober 2016

Hur väljer Boktokig sina böcker?

Jag har många gånger fått frågan: Hur gör du när du väljer vilken bok du ska läsa?

En sak ska jag säga och det är att lätt är det i alla fall inte! Många gånger bär jag med mig en stor hög med böcker till sängen eller soffan. Så stor att mina barn kommenterat det både en och två gånger: Ska du verkligen läsa alla de där böckerna? Mamma, är inte det där tungt? Ska vi hjälpa dig att bära? Tänk om du tappar böckerna!

När jag sjunker ner i soffan eller på sängen så fylls jag med en önskan om att jag kunna läsa allihop på en gång. Samtidigt. Verkligen kunna sluka böckerna. Suga i mig dom.

Men eftersom det inte går, så då är det bara att välja. Ibland väljer jag boken på grund av omslaget och ibland titeln. Det händer att andra tipsat så intresseväckande om just en av böckerna, så att jag bara måste ta just den boken före de andra. Andra gånger är den bokens tjocklek som styr medan andra gånger blir det slumpen. Vissa gånger kan det vara vilken typ av bok det är eller vilket tema boken behandlar.

Som ni hör är jag en enda stor roulette-maskin när det gäller vilken bok jag kommer att läsa. Det är omöjligt att förutspå!

Men till slut har jag i alla fall läst alla böckerna! Så egentligen spelar det ju inte så stor roll i vilken ordning jag läser böckerna.

Och det är på precis samma sätt jag väljer vilka böcker som får komma hem till mig. Jag är dock glad att jag har ett öppet sinne när det gäller böcker så att många olika slags böcker hittar hem till mig! Sen är lycka. Stor när det dyker upp böcker helt oannonserade i min brevlåda. Då är det som julafton hos mig. Jag älskar överraskningar!

3 kommentarer:

Ylva sa...

Det är svårt att veta hur man väljer böcker. Ibland väljer böckerna mig. Förlagen skickar recensionsexemplar, det dyker upp nya spännande ungdomsböcker på mitt jobb som skolbibliotekarie, jag läser bokbloggar och pratar med vänner. Jag väljer helst själv böcker som är under 400 sidor för jag vill hinna läsa många!

Bam sa...

Själv så sätter jag mig i fåtöljen framför bokhyllorna och våndas i minst en kvart. Sen bara tar jag en för att det är för svårt att välja.

Lion´s Library sa...

Det är så svårt, oftast kan jag tänka mig att läsa ett helt gäng samtidigt, men läser ändå oftast bara en i taget :)