måndag 12 september 2016

Sekten som återuppstod av Mariette Lindstein


Jag fastnade väldigt snabbt i Sekten som återuppstod. Det var spännande och hemskt om vartannat. Jag kan säga att det är definitivt en berättelse som upprör.

För mig virvlade många frågor i huvudet. Hur kan människor gå med i sekter och låta en person bestämma så över dom? Varför låter människor andra människor göra så vansinniga saker mot andra människor? Varför säger man inte stopp? Hur kan människor göra så onda saker mot andra? Vad är det för fel på dom? Och hur kan kvinnor förälska sig i brottslingar i fängelse och börja skriva till dom?

För mig blev boken så jobbig emotionellt att läsa att jag var tvungen att lägga undan den ett tag på slutet. Jag klarade inte av alla hemskheter under en och samma dag, utan var tvungen att dela upp det.

Bland annat så fick bokens sektledare Oswald mig att må riktigt dåligt. Jag inser att det kommer att ta länge för mig att bearbeta detta. Men tro för den skull inte att jag ångrar att jag läste boken. Det gör jag definitivt inte. Det är ett ämne som att det är bra att det skrivs om och det är en bra form att göra det i.Betyg: +3 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Sekten som återuppstod
Författare: Mariette Lindstein
Serie: Via Terra 2
Antal sidor: 408
Förlag: Mörkersdottir förlag
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789175990835
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, Cdon

2 kommentarer:

Mariette Lindstein sa...

Hej. Ber om ursäkt om boken gjorde dig upprörd, men tyvärr är det ju så att sådant här händer i verkligheten. Och värre grejer också Men det glädjer mig att du fann den fängslande. Lotta Olsson nämnde i sin recension av boken att den gör sektproblematiken allmängiltig. Jag tror att fler personer än man tror lever under inflytandet av personer som Franz Oswald. Tack för din recension!!

Ylva sa...

Det låter som en bok som jag också skulle bli upprörd över men tycka är bra. Jag har en moster som är med i en lite sektliknande församling och försöker förstå henne.