måndag 11 juli 2016

Väck mig när det är över

När jag stängde Väck mig när det är över efter sista sidan, kände jag en rysning leta sig ner för nacken och ner genom kroppen. När det går en rysning genom kroppen, då vet jag att jag precis läst en riktigt, riktigt bra bok.

Väck mig när det är över kunde ha varit en bra bok som bara handlade om en kvinnas kamp mot cancer, men Anne-Lie Högberg har låtit den handla om mer. Vardagen med att få ihop två familjer samt vuxna syskon som fått en spricka mellan sig som gör att de inte pratar och sorgen över detta. Det gör att den här boken blir så mycket mer. Det gör att berättelsen blir mer äkta. Mer där. Mer levande. Helt enkelt så mycket bättre.

Dessutom kryddar Anne-Lie Högberg sin berättelse med detaljer. Det gör att det blir lättare att se allt framför sig men det gör också berättelsen så lätt att ta till sig.

Jag tänker efter att ha läst och slagit ihop boken att Väck mig när det är över är en bok som man läser och älskar. Men också en bok som gör att man längtar efter att läsa mer av Anne-Lie Högberg.


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Väck mig när det är över
Författare: Anne-Lie Högberg
Antal sidor: 252
Förlag: Ordberoende förlag
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789187595226
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, Cdon

Inga kommentarer: