söndag 8 maj 2016

Tant Skateboard och spökslottet

Jag har läst en helt underbar bilderbok. Tant Skateboard och spökslottet har så härliga bilder. Tilltalande bilder med underbara färger som speglar stämningen i boken. Bilder som suger in läsaren i historien.


Dessutom gillar jag verkligen historien. Det är så härligt med en orädd skateboardåkande tant, som gör det som hon har lust till.

Tant Skateboard och spökslottet handlar om Tant Skateboard, som är och åker skateboard med sin vän. Hennes vän är en tonårig kille. Hon bjuder honom på en macka, som har möglat lite även om hon hävdar att det nog var en bit gurka.

"De båda vännerna är ute med sina brädor. "Ute och finåker", som tant Skateboard brukar kalla det. Men Kasper är riktigt hungrig och måste få något i magen. Något utan mögel.
- Jag tror jag måste åka hemåt nu.
- Redan? Vi har ju bara åkt några timmar!
Tant Skateboard tar en stor tugga av ett halvmosat päron och tittar ut över landskapet. Solen skiner, fåglarna kvittrar och hon har ingen lust att åka hem."


Så åker Kasper hem men Tant Skateboard åker ett tag till. Tills det blir mörkt och hon hamnar på ett spökslott när hon ska ta en genväg hem och det börjar regna. Dör träffar hon spöket Sebastian Spöksson, som har problem med sina barn som inte vill spöka utan bara hålla på med sin dator och sin mobil.

Jag skulle definitivt inte bara läsa den för barn mellan 3-6 år, utan även på lågstadiet. Minst!

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Tant Skateboard och spökslottet
Författare: Lotta Eriksson
Illustratör: Jenny Lindqvist
Serie: Tant Skateboard 2
Antal sidor: 40
Förlag: Idus förlag
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789175772066
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, Cdon

Inga kommentarer: