måndag 16 maj 2016

Kraften av Siri Pettersen

Jag är med i en bloggstafett om boken Kraften och tar över bloggstafettpinnen från http://joakimdesign.com/kreativituren/ och jag ska försöka förklara vilken enastående avslutande Kraften detta är på trilogin Korpringarna. Korpringarma är en trilogi som tog mig med storm. Siri Pettersen har lyckats hålla fast mig i ett järngrepp hela vägen till vägs ände.

Det är så sinnrikt konstruerad berättelse. Jag är förvånad över att ingen gjort den här sortens berättelse förut. Siri Pettersen gör de på ett alldeles utomordentligt sätt. Det märks att hon vet vart hon ska och hur det ska vara.

Kraften innehåller så många stora frågor som blandas in i berättelsen och som gör den extra intressant, t ex är det rätt att vissa är mindre värda än andra? Denna fråga belyses så fint genom Kolail och Hirkas relation och Hirkas reaktion på hur Kolail behandlas.

Det som gör Kraften (och de andra böckerna) så otroligt läsvärda är att personerna är mångfasetterade och att Hirka förändras genom berättelsen. Det blir spännande att följa deras utveckling och man kan inte heller förutspå hur de kommer att göra. Siri Pettersen kan alltså också konsten att överraska. Allt blir inte som man tror det ska bli och det är underbart!

Om Kraften och de andra två böckerna i trilogin inte blir klassiker - ja, då har människor slutat läsa böcker!


Hirka har nu kommit genom Korpringarma till Dreysil, som är hennes fars hemland. Det är ett kallt och kargt land. Hon vill försöka stopps krigen som hotar Ymslanden. Frågan är bas hur hon ska lyckas stoppa de likfödda.

Bloggstaffen fortsätter hos https://bokhuset.ax/ imorgon.

Betyg: 5 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Kraften
Författare: Siri Pettersen
Serie: Korpringarma 3
Antal sidor: 528
Förlag: B|Wahlströms
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789132166211
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, Cdon

Inga kommentarer: