måndag 25 april 2016

Vem är Evan Smoak av Gregg Hurwitz

Jag älskar att möta hjältar i böcker. Den lilla flickan i mig hoppar upp och ner och klappar. Vem är Evan Smoak är just en sådan berättelse med en underbar hjälte. Jag fullkomligt älskar Evan Smisk för att han hjälper en person i taget. Personer som är helt desperata. Personer som är värda hjälp.

Jag kan lätt se detta bli en film och blir det en film kommer jag att sitta där och se premiären. Det märks nämligen tydligt att Författaren skrivit manus till film och tv, för det är lätt att läsa och se det hela framför sig som en film. Dessutom är det full fart i boken. Bara att spänna fast säkerhetsbältet från första början. Därför skulle jag gärna vilja se filmen och se vem som får spela Evan och hur allt kommer fram i filmen.

Dessutom älskar jag Evans alla smarta lösningar på saker och ting och hans high-techsaker men gillar också hur brister och svårigheter i vårt samhälle pekas ut. Jag tycker också verkligen om hur Evan utvecklas som person.


Evan Smoak hjälper människor med stora bekymmer. Det enda han ber om är att de ger hans telefonnummer till ytterligare en person i sin tur. Men bara en. Och någon som verkligen behöver hjälp. Evan Smoak har tillhört en topphemlig organisation och har utbildats sen 12 års ålder. Han har dock brutit med organisationen. Men nu verkar det som om någon är honom på spåren igen. För när han ska hjälpa en kvinna så bryter helvetet lös.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Vem är Evan Smoak
Originaltitel: Orphan X
Författare: Gregg Hurwitz
Antal sidor: 303
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 303
ISBN: 9789176291962
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, Cdon

1 kommentar:

Monika sa...

Jag blev väldigt positivt överraskad av den här boken, men vem gillar inte hjältar liksom. Sambon gav den till och med en fullpoängare :)