måndag 7 december 2015

Vad är det med julen som gör en så nostalgisk?

Vad är det med juletid som gör så många så nostalgiska? Jag är en av dom som förvandlas till en tjej som vill ha hög mysfaktor och som är så nostalgisk så det sprutar ur öronen.

Plötsligt vill jag se julfilmer som jag redan sett massor med gånger. Jag vet inte hur många gånger jag sett t ex Love actually nu. Julfilmerna blir bara bättre ju fler gånger jag ser dom och jag tänker på andra mysiga gånger jag sett dom. Kura ihop sig i soffan med en mysig film och tända ljus. Det är underbara kvällar!

Jag vill också läsa om mysiga böcker, som jag läst. Det ska dessutom helst vara kärleksromaner, mysiga ungdomsböcker eller härliga barnböcker. Barnböckerna får gärna vara äventyrsbarnböcker.

Jag tänker ofta i juletid på en jul då jag fick massor med böcker av min storasyster Karin. Det var 20-30 stycken, bland annat Gremlins. Det kan ha varit när jag gick i sjätteklass. Jag hade också fått en Alladin-ask av min mamma och pappa. Jag låg och läste och läste och åt tidiga morgnar när alla sov eller sena kvällar. Det är den julen jag kommer ihåg bäst och den som jag skulle vilja uppleva igen.

När jag läser nu i december så lyssnar jag på gamla amerikanska julsånger som The christmas song, Baby it's cold outside eller White christmas. Jag lyssnar ju annars inte så ofta på musik från den tidsperioden, men till jul så fyller den min kropp med välbefinnande.

Är det mörkret? Är det att man har många starka minnen från den här tiden? Får nog fundera vidare på det här.

Inga kommentarer: