fredag 18 december 2015

Spelrecension Ryktet går

När vi spelade Ryktet går så skrattade vi massor. Jag är inte den bästa på att rita, så döttrarna höll på att skratta ihjäl sig åt mina bilder.

Men vi skrattade också hur tokigt det kunde bli av hur någon tolkat bilderna och sen hur näste tolkat det. Jag kan tänka mig att det är ännu roligare med fler spelare.


Det var jag och mina döttrar på 7 år och 10 år. Det står att spelet är från ca 10 år, men är barnet duktigt på att läsa och har bra ordförråd så funkar det från tidigare ålder.


Hur spelar man Ryktet går? Jo, man har var sitt ritblock att rita i (med plastade tjocka sidor) och så får man var sitt kort med ord. Man slår en tärning för att få veta vilket av orden på ordkortet man ska rita, t ex kan det bli Krossat hjärta eller Skalman.

Man skriver ner det hemliga ordet på en sida. Sedan bläddrar man till nästa sida, där man ritar ordet. När alla ritat skickar man blocket vidare med bilden framme.

Nästa spelare gissar på nästa vilket ordet är och ritar en bild på sidan därefter. När alla återigen ritat så skickar man vidare. Så håller man på tills alla ritat.

Då är det dags att räkna poäng. Man går igenom ett block i taget. I mitt block får jag poäng om näste spelare lyckats gissa mitt ord. Denna spelare får också ett poäng. Om spelaren därefter gissat rätt får både hen och jag poäng. Men om någon gissar fel blir det inga poäng. Och då får ingen därefter poäng eftersom kedjan brutits.

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Namn: Ryktet går
Konstruktör:
Antal spelare: 4-8 spelare (vi spelade på 3 spelare och det gick)
Ålder: från ca 10 år (men kan funka från 7 år)
Speltid: ca 30 min
Tillverkare: Användbart Litet Företag
Publiceringsår: 2009
Kategori: Familjespel, Partyspel

Inga kommentarer: