lördag 17 oktober 2015

STHLM: inferno av Varg Gyllander

Ibland vill man bara ha en sån där bok som är fartfylld och gör att man virvlar in i ett annat nu, så man får en paus från sin egen vardag och slipper den ett tag.

För mig är det precis vad Varg Gyllander gjorde med sin bok STHLM: inferno. När jag läser hinner jag inte hämta andan. Allt händer här och nu och jag kastas från det ena till det andra. Det är storslagna actionscener där Varg Gyllander vräker på och skapar en actionberättelse, som är så lätt att se som film.

MEN det är inte bara en fartfylld actionhistoria. Varg Gyllander har en styrka i att skapa intressanta och spännande huvudpersoner, som lockar att läsa vidare. Jag gillar verkligen huvudpersonen Norma och att hon är så skicklig och så tuff. Det är så härligt att hon får vara det! Jag är glad att Varg ändrade om så att just hon blev huvudperson.

En annan styrka i Vargs berättande är hur Vargs beskriver saker, t ex mobiltelefonens surrande:
"Vibrationen mot låret fick Joshua att tänka på en instängd skalbagge. Han hatar skalbaggar och om han svarade kunde flickan på trappen dö."

Det är väldigt visuellt och kärnfullt men också känsloskapande. Och en sak är säker: Jag kommer aldrig mer att tänka på mobilens vibrering på samma sätt nu. Men jag vet en annan sak också. Det är att jag vill läsa nästa bok i serien, STHLM:farsot, när den kommer ut.


I STHLM: inferno inträffar sprängattentat i Stockholm, som gör att en grupp människor blir instängda på restaurang Gondolen.

Norma och Joshua, som tillhör NOCC – National Organized Crime Command, blir indragna i jakten på den som står bakom det hela. Joshua känner två personer som är instängda på Gondolen. Han måste rädda dom! Nu!

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: STHLM: inferno
Författare: Varg Gyllander
Antal sidor: 333
Förlag: Hoi förlag
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789175579832
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, Cdon


1 kommentar:

Lena sa...

Denna bok verkar spännande.