måndag 22 juni 2015

Zingalongtajm med Electric Banana Band: 25 glada djungelhits

Det finns en bok som gått varm här hemma. Ja, varje dag har jag hört den. Vilken är det då? Jo, det är Zingalongtajm med Electric Banana Band.. Det är en bok som har musiken i sig, man kan alltså bara trycka på en knapp och sjunga med. Låttexterna finns i boken.

7-åringen och blivande 10-åringen älskar den! För att inte tala om mamman. Som måste vara både listig och smart om hon ska lyckas få egentid med boken. För mamman vill ju läsa allt det som står vid sidan om alla låttexter, som t ex historien bakom Electric Banana Band, de roliga små historierna och för att inte tala om härliga Djungelskolan. Men barnen de vill bara sjunga, sjunga och sjunga.

Mamman har ju sina favoriter bland låtarna och barnen sina. Fast några favoriter delar vi och då sjunger hela familjen glatt. Jo, pappan kommer också som en blixt då och är med och sjunger. Vem kan inte låta bli att vara med och sjunga Electric Banana Tajm, Min piraya Maya och Zvampen?

Så tack för en fantastisk bok som skapar fina stunder!


Betyg: -5 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Zingalongtajm med Electric Banana Band: 25 glada djungelhits
Författare: Lasse Åberg och Janne Schaffer
Antal sidor: 96
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789129694710
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, Cdon

2 kommentarer:

Agneta sa...

Trazan och Banarne har jag tittat på med mina barn då de var små. Har också varit på Lasse Åbergs museum i Bålsta för några år sedan där de byggt upp trädkojan.
Jag har precis hittat hit till din fina blogg. Såg din läsbingo som var en så rolig idè så jag tipsade och länkade till den från min officiella FB-sida. Hoppas att det är OK för dig.

Boktokig sa...

Vad kul att du hittat hit! Vi brukar vara på Åbergs museum lite då och då. Det är trevligt där och de har gott fika. Det är helt ok att du länkar. Bara roligt! 😊