söndag 10 maj 2015

Denna dagen, ett liv : En biografi över Astrid Lindgren av Jens Andersen

Denna dagen, ett liv är en intressant bok om en riktigt intressant person. Vad vore Sverige utan Astrid Lindgren. Hon hördes i samhällsdebatten och har genom sina barnböcker satt djupa spår hos mig och så många andra med mig. När jag läser boken så tänker jag på vilken tuff tid hon levde i när hon fick barn utan att vara gift och var tvungen att lämna bort pojken på fosterhem ett par år! Hur svårt det var som kvinna att slå sig fram i tidningsbranschen eller överhuvudtaget göra karriär. Jag funderar mycket på både nu och då. Jag funderar också över hur barnlitteraturen hade sett ut om hon inte skrivit sina böcker. Jag tänker också att i dagens Sverige hade vi behövt Astrid Lindgren som aldrig förr. Hon som talade för de som själv inte kunde föra sin talan. Hon som tog avstånd från rasism.

Det är en väldigt välskriven biografi som får mig att vilja läsa om alla Astrid Lindgrens böcker med de ögon som jag ser nu med efter att ha läst denna boken om henne.Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Denna dagen, ett liv : En biografi över Astrid Lindgren
Författare: Jens Andersen
Antal sidor: 432
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789113060224
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, Cdon

#blogg100 Inlägg 63 av 100

2 kommentarer:

Ylva sa...

Jag följde serien om henne som gick i julas och förundrades också över hur stark hon var, trots alla personliga problem. Den boken vill jag läsa! Jag rekommenderar även "Dina brev lägger jag under madrassen".

Millas Hälsoblogg sa...

Jag såg oxå serien som gick i vintras och nu är jag intresserad av att läsa den här boken för jisses vilken kvinna.