onsdag 13 maj 2015

Den tredje hustrun av Lisa Jewell

Den tredje hustrun är både en spännande och en intressant relationsroman. Det är så skönt att sjunka ner med boken och sugas in i den. Jag gillar kombinationen av mysterium och att det handlar om relationer samt det faktum att ju mer man läser desto mer förstår man att saker och ting inte är som de verkar på ytan.


Den tredje hustrun handlar om Adrian, som förlorar sin senaste hustru Maya i en tragisk olycka. När han annonserar ut deras katt, så kommer en kvinna och titta på katten. Flera gånger. De träffar henne också av en slump på vägen hem när Adrian varit ute och ätit. Eller var det en slump. När ena sonen hittar elaka mejl till Maya på datorn blir Adrian övertygad om att kvinnan har något med hans hustrus olycka att göra. Fast hur ska han hitta henne?

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Den tredje hustrun
Författare: Lisa Jewell
Antal sidor: 313
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789187343544
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, Cdon

#blogg100 Inlägg 65 av 100

1 kommentar:

Agneta i Luleå sa...

Men det irriterade mig ofantligt och gjorde mig besviken att det krävdes att unga, fina, oskyldiga Maya skulle dö för att Adrian skulle inse att han varit en skitstövel - och sen att exfrun tog tillbaka honom "bara så där" - svagaste Jewell hittills och jag har läst allt hon skrivit., även sådant som ej är översatt.