tisdag 28 april 2015

Fangirl av Rainbow Rowell

Jag har faktiskt läst fanfiction. Det är en fascinerande värld. Där kan saker och ting ändras. Saker som man inte gillade med serien. Man kan ändra slut. Man kan ändra vem som blir ihop. När det till och med kan bli så att det skrivs i fanfiction anses som en bättre version än det författaren skrivit. Det tycker jag är häftigt. Det är som när du läst en bok och funderar ut vad som händer sen. Eller när du ändrar slut i ditt huvud för att du inte gillar slutet. Jag tycker det är spännande att följa Caths fanfictionskrivande. Vad kan jag säga? Jag gillar nörderier helt enkelt.

"Cath fick ofta höra att läsarna inte ser originalet med samma ögon när de läst hennes texter."


Men det är inte bara det med fanfictionbiten som håller mig fången vid den här boken. Det är allt det andra i Caths liv som intresserar. Vad händer när Cath skiljs från sin syster? Vad händer i Collegelivet? Hur utvecklas Cath? Hur mår pappan egentligen? Vad är grejen med Caths mamma? Hur kommer det att bli med killarna? Det finns helt enkelt så mycket som gör att jag dras till den här boken. Det är mysigt att läsa och det kändes tomt när boken var slut. Kanske man får sätta sig ner och skriva fanfiction till Fangirl.


-Fangirl handlar om Cath som börjar college. Det gör hennes tvillingsyster också. Men hennes syster vill inte dela rum, utan bor i ett annat hus på college. Cath känner sig lite övergiven. Dessutom har hon svårt med nya saker och letar därför inte upp cafeterian, där hon kan äta. Hon försöker klara sig på sina proteinbars. Hennes syster hittar snabbt nya vänner, medan Cath har svårt med det. Cath är bra på att skriva och går därför en skrivarkurs. Hon skriver fanfiction om Simon Snow. Hon är ett superfan, dvs ett fan med egna fans. Hon har 20 000 träffar. På skrivarkurser träffar hon Nick och de skriver arbeten tillsammans. Flirtar Nick med henne? Så finns Levi som är hennes rumskamrats pojkvän. Vad känner hon för honom? Och hur ska pappa klara sig när hon och hennes syster inte bor hemma? Han spårar väl inte ur?

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Fangirl
Författare: Rainbow Rowell
Antal sidor: 427
Förlag: Bergh
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789150220773
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, Cdon

#blogg100 Inlägg 60 av 100

Inga kommentarer: