tisdag 14 april 2015

Den röda pyramiden av Rick Riordan

Jag gick verkligen igång på Den röda pyramiden. Nörden i mig kom till sin rött med alla hieroglyfer och all historia som ändå finns i äventyret. Det enda jag inte var så förtjust i var hur de två barnen turades om att berätta som en ljudinspelning. Just när de tog över efter varandra och tjafsade med varandra gjorde att jag hetsläste för att komma till de bra bitarna igen. Fast jag tror dock att den biten fungerar bra med barn. Den röda pyramiden är underhållning och spänning varvat med humor. Härligt med andra ord!


Den röda pyramiden handlar om syskonen Carter och Sadie, som växt upp på olika håll och bara träffats ibland. Plötsligt befinner de sig i ett fornegyptisk äventyr då deras pappa försöker frammana en egyptisk Gud och det går inte som han tänkt sig. Nu är flera gudar ute efter Carter och Sadie och deras pappa är försvunnen.

Jag kan tänka mig att boken passar från ca 11 år, eventuellt tidigare om man är en god läsare. Boken är ju tjock, men det är så spännande att läsningen flyger fram bara man börjat läsa!

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Den röda pyramiden
Författare: Rick Riordan
Serie: Kanekrönikan 1
Antal sidor: 581
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789176450765
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, Cdon

#blogg100 Inlägg 45 av 100

1 kommentar:

Lena sa...

Detta är säkert en bok för mig.