fredag 27 februari 2015

Browniecookie med dumle

Browniecookie med dumle


Ingredienser

150 g mörk choklad
100 g Dumlekola
175 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Hacka chokladen grovt.

3. Dela Dumlekolan i 4 bitar.

2. Vispa smör, socker och farinsocker.

2. Blanda ner ägget.

3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och havregryn. Rör ner i smeten.

4. Blanda ner choklad och Dumlekola i smeten. Rör ihop till en smulig deg.

5. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter.

6. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 35 min.

7. Låt den svalna i formen.

8. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde.



Inga kommentarer: