tisdag 6 januari 2015

Presidentens hatt av Antoine Laurain

Åh, vad jag gillar den här berättelsen! Presidentens hatt är en sådan härlig historia! Det är en sån där berättelse som man blir glad över och som man inte kan låta bli att fantisera vidare om. Det är en otroligt lättläst och genuint trevlig bok, som ändå lockar till eftertanke. Presidentens hatt är en underbar fransk godbit, som man gärna delar med sig av.


Presidentens hatt handlar om att presidenten Mitterand glömmer kvar sin hatt på en resurang. Mannen som suttit bordet bredvid, och som är helt tagen av att ha gjort det, hittar hatten men bestämmer sig för att behålla den. Plötsligt går hans liv i rätt riktning. Han får ett chefsjobb i en vacker stad utanför Paris. Men han glömmer hatten på tåget och den hittas av en kvinna. Kvinnan lyckas äntligen göra slut med sin älskare tack vare hatten. Hon lyckas även med en sak till innan hatten vandrar vidare.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Presidentens hatt
Originaltitel: Le chapeau de Mitterand
Författare: Antoine Laurain
Antal sidor: 202
Förlag: Lavender lit
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789187879005
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, CDON2 kommentarer:

kajsasbokblogg sa...

Det låter som en rolig bok. Tack för tipset.

Bokprinsessorna sa...

Låter som en härlig story det där. Kanske ska köpa in på flygplatsen och läsa påvägen till England. Känns som lagom underhållning det =)