söndag 4 januari 2015

Lewismannen av Peter May

Lewismannen har precis de där underbara miljöbeskrivningarna som Svarthuset har. Det är ödesmättat, mörkt och blåsigt. Luften är fuktig och saltstänkt. Det är lite kargt i naturen som människorna är. Med andra ord Peter May skriver så du befinner dig där. Det går inte att lämna den förrän boken är utläst. Jag sitter fastnaglad till sista sidan och då känner jag mig lätt desorienterad när jag tittar upp och ser mitt eget vardagsrum. Jag ser mycket fram emot nästa bok i trilogin.


Lewismannen handlar om den demente Tormod, som har en hemlighet. Det handlar också om att det hittats ett lik på Isle of Lewis. ett lik som är släkt med Tormod. Fast det verkar som Tormod inte heter Tormod. Vem är han, vem är liket och vad har hänt?

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Lewismannen
Originaltitel: The Lewis man
Serie: Isle of Lewis-trilogin
Författare: Peter May
Antal sidor: 303
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789174995787
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, CDON

2 kommentarer:

Daniels bokutmaning sa...

Jag håller med om att den var läsvärd. Tycker dock att Svarthuset var lite bättre än Lewismannen, vilket jag även skriver om på min blogg. Även jag kommer att läsa den tredje och sista delen när den kommer och håller tummarna för att den ska nå upp till samma nivå som Svarthuset.

Lena sa...

längtar verkligen efter att läsa Lewis mannen