måndag 26 januari 2015

Född fenomenal av Josephine Bornebusch

Född fenomenal är en fenomenal bok. För det första har en alldeles underbar humor.

"Nu fick jag ångest av att tänka på saker som ger mig ångest? Å, vad onödigt. Nu kommer jag inte att kunna sova. Och det där med att räkna får känns också som ett påhitt. Jag får lite ångest av får också."

För det andra så blir man kär i huvudpersonen. Rut är så smart och härligt orädd. Jag gillar hur hon vågar vara sig själv och hur hon kämpar för det hon tror på. Jag gillar hennes tankevurpor och hur hon uttrycker sig.


Född fenomenal handlar om Rut som gillar Anne Frank. Hon kommer på idén att de ska åka till Amsterdam på skolresa. Plötsligt sitter hon i klassresekommittén och ska få arbeta för att göra idéen verklighet. Problemet är bara att Abbe, Kattis och Lars Blomberg ska vara i kommittén med henne. Hon hade velat ha med nördarna. Som tur var lyckas hon tjata med sin bösta vän Magda i kommittén.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Född fenomenal
Författare: Josephine Bornebusch
Antal sidor: 260
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789163878626
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, CDON

2 kommentarer:

Louise sa...

Jag gillade också att Rut alltid vågade vara sig själv. Och att hon faktiskt inte funderade så mycket på det heller. Det var bara självklart för henne att inte försöka dölja sina intressen eller den hon är.

Lena sa...

Är lite sugen på att läsa den.