tisdag 18 februari 2014

Funderar: När passar boken bäst

Jag började läsa en fransk roman igår. Solen sken och det kändes som vår. Jag satt utomhus med en kopp kaffe och njöt. Det kändes som boken passade vädret perfekt. Det kunde inte ha varit bättre! Så jag funderade. Är det så att vissa böcker passar bättre vissa stunder, högtider eller årstider? Kan en fransk ljuvlig roman vara i sitt esse en sån här vårdag, medan en deckare inte alls skulle kännas lika bra? En trevlig chick-lit bäst vid juletid? Deckare vid påsk? Deckare i solstolen? Jag läser väldigt blandat under året, men vissa gånger känner jag att vissa genrer kommer till sin rätt vid en speciell tidpunkt.

Vad säger ni? Har ni känt av detta? Har ni några favoritgenrer vid vissa tillfällen på året?


3 kommentarer:

Boklusen sa...

Jag skulle gärna läsa mysiga feelgood-böcker med jultema i november/december. Men det finns ju knappt några att köpa. Trist! Vår och sommar älskar jag att läsa böcker med sådana teman, får gärna utspela sig kring New England-kusten.
Om du har några boktips kring de här temana får du gärna skriva om det!

klok som en bok sa...

Ja absolut är det så tycker jag. På hösten, när man börjar längta efter jul och snö passar det extra bra med böcker som utspelar sig på vintern. Så det blir lite extra mysigt när man kurar in sig under filten och dricker sitt te:)

Boktokig sa...

Ja verkligen!