tisdag 1 oktober 2013

Jenny Lind på bokmässan

Bibliotekarien Jenny Lind var på bokmässan. För mig är hon numera evigt förknippad med Min bokhylla som sändes på SR. Det var ett helt underbart program och jag är så ledsen över att man inte kan lyssna på det nu som podradio!

Jenny Lind satt på scen i ett samtal. Hon berättade att man som bibliotekarie förväntas man kunna otroligt mycket om böcker, men får ingen lästid på jobbet. För att upprätthålla läsintresset får man läsa brett. Vara ute efter att bli överraskad. Man får utmana sig själv och öppna blicken. Hon tycker man ska våga läsa poesi.

På frågan vad Jenny kan se för trender i år säger hon att i år är det många kvinnor som lyser och strålar. Hon säger också att historiska romaner har blivit jättestort i år.

Jenny fick även en fråga om man kan säga att det att lyssna på ljudböcker är att läsa. Jenny tänkte till ett tag och sa om man är synskadad så lyssnar man ju på böcker och då säger de ju att de läser och det är ju förmätet att säga att de inte läser, så ja. Att lyssna på ljudböcker är att läsa.

Inga kommentarer: