söndag 27 oktober 2013

Illdåd av Thomas Erikson

Jösses vad den här boken fångade mig. När jag var tvungen att lägga den ifrån mig kunde jag inte tänka på annat än att få läsa den igen. Och jag gav upp en del av min viktiga sömn för att få läsa den klart. DET är det få böcker som får mig att göra! 

Jag har funderat över hur Thomas Erikson lyckas så bra. Det första han har gjort är att välja ett gripande ämne. Men bara det räcker inte. Han har skrivit om det på ett sätt som griper tag genom att man dels får veta vad som hänt i utspridda kapitel samt dels får man följa händelserna i domstolen. Det är hiskeligt spännande!

Jag gillar också det att Alex King har en specialkompetens som hjälper den goda sidan. Så är det är intressant i sig med personlighetstyper baserade på färger. 

Jag kommer absolut definitivt läsa fler böcker av Thomas Erikson om Alex King!

Illdåd handlar om Sara, som blivit utsatt för en gruppvåldtäkt. Hennes fall tas till rättsalen, men det betyder inte att det är en lätt resa som Sara och hennes åklagare gett sig in på. De måste övertyga både domare och rättens medlemmar, medan motpartens advokater gör allt för att svartmåla Sara. Som tur har Sara till sin hjälp Alex King som kan en hel del om hur människor fungerar. Han är vanligtvis anlitad av företag på grund av sin kunskap om människors personlighetstyper, som han ger olika färger.

"Alex summerade det han visste så här långt. Delvis fel åtalande. Fel advokater. Helt klart fel domare. Möjligtvis fel åklagare. Han undrade på vilket vis dramat kunde ha börjat sämre. "

Betyg: -5 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Illdåd 
Författare: Thomas Erikson
Serie: Del 2 i serien om Alex King
Antal sidor: 440
Utgivningsår: 2012
Förlag: Damm förlag
ISBN: 9789174751086
Finns t ex hos: AdlibrisBokiaBokusCdon

3 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Härligt med såna böcker :)

Lena sa...

Fantastiskt när en bok fångar en på det sättet!!

Boktokig sa...

Ja, det är helt underbart!