lördag 19 oktober 2013

Fredagsbakat med min mamma och ny bok

Bakfredag är bakfredag även om man fått besök. Eller kanske särskilt när man fått besök av min mamma. Det är hon som skapat mitt stora bakintresse, eftersom jag alltid fick vara med och baka som barn.

Hon älskar bullar, så jag tänkte att det passar ju bra att pröva att göra Cinnamon Rolls ur nya boken United States of Cakes av Roy Fares.Då får jag chans att använda min hushållsassistent som annars samlar damm i skåpet. Jag använder den bara när jag ska baka bullar och min man använder den bara när vi ska baka pizza. Annars står stackaren bortglömd i skåpet.Dottern älskar att vara med när man bakar och extra spännande är det när älskade mormor är med. Jag satte min mamma på att kavla ut degen, för om det är någon som är expert på att kavla så är det hon!

Så här ser resultatet ut. Och utsidan är faktiskt lite lurig, för den avslöjar inte på något sätt hur gott innehållet är. Fast jag kan avslöja att det blev väldigt goda och saftiga bullar! Jag skulle till och med säga lite krämiga bullar. Bra recept blir min kommentar i kanten på detta recept i boken.3 kommentarer:

klok som en bok sa...

Hur många kak- och bakböcker har du:-)?

Boktokig sa...

För många om du frågar min man ;)
Och jag tycker att det finns alltid plats för en bakom till ;)

Boktokig sa...

För många om du frågar min man ;)
Och jag tycker att det finns alltid plats för en bakom till ;)