söndag 29 september 2013

Martin Haag på bokmässan

Det är så härligt att lyssna till Martina Haag, för hon är så humoristisk. Hon pratade satt och pratade hos Piratförlaget om Löpning. Hon har ju skrivit en bok som heter Heja, heja som handlar om det.

Hon pratade bland annat kring det här med att banta och att det inte känns så vettigt att mamma sitter där med sin gamla skål med lökringar och är sur och liksom säger till barnen att inte få ätstörningar fast mamma är så missnöjd med sin kropp. Just det tror jag är så viktigt att stanna upp och fundera kring. Hur påverkar vi våra barnen det vi gör. Vi vill ju att barnen ska må bra och trivas med sig själv och sina kroppar. Visst är det då viktigare att vi visar att vi tränar för att må bra och att vi kan acceptera att våra kroppar inte är perfekta.

Nåja, tillbaka till Martina. En annan sak som hon berättade är att när man ska springa så är det viktigt att ha roliga saker för sig när man springer. Att ge sig själv belöningar. Naturligtvis är det också trevligare om man har någon att springa med. Då drog hon en historia om hur hon fått en kompis att springa en hel mara genom att luras, uppmuntra och dra ut på det hela. Martina är för härlig!

Inga kommentarer: