måndag 23 september 2013

Dålig karma av David Safier

När jag berätta började berätta för en vän om den här boken, frågade min vän om jag skulle vilja återfödas som myra. Mitt svar var: "Aldrig! Speciellt inte efter att ha läst den här boken". 

När man läser denna bok kan komma in på samtal kring vad som händer när man dör och reinkarnation, men samtidigt kan man få en stunds trevlig, galen och humoristisk underhållning. Det är härligt när man kan få både och. Dessutom inledningen på boken är verkligen speciell:

"Dagen då jag dog var inte speciellt kul. Det berodde inte enbart på min död."

Tala om att de två meningarna fångade mig!

Dålig Karma handlar om programledaren Kim Lange, som olyckligtvis dör just efter att fått tv-pris. Hon återföds som myra eftersom, hennes karma inte varit bra. När hon upptäcker att hennes fd bästa vän är ute efter hennes sörjande make bestämmer hon sig för att göra något. Det är svårt att göra något åt saken som myra, vilket hon upptäcker när hon försöker gripa in men det resultatet blir att hon blir uppäten och hon återföds som myra. Igen. Hon måste försöka samla god karma så hon i alla fall återföds som något djur som kan göra något åt saken.

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Dålig karma
Författare: David Safier
Antal sidor: 284
Förlag: Bazar
ISBN: 9789170282485
Finns t ex hos: AdlibrisBokiaBokusCdon

3 kommentarer:

Madde sa...

Oj vad jag gillade denna!

klok som en bok sa...

Jag har precis läst en bok om en tjej som förvandlas till en hund men det verkade riktigt trevligt faktiskt, bättre än att bli myra kan jag tänka mig:)

My Myself and I sa...

Den måste jag beställa!