fredag 2 augusti 2013

Märta och stallkompisarna av Erika Eklund Wilson

Märta och stallkompisarna är en lättläst bok som passar bra för nybörjaren som kommit igång med läsningen en aning. Det som är så bra med boken är att barnen känner igen sig i den och den känns skriven ur barnperspektiv. Det skulle lika gärna ha kunnat handla om min dotter.

Jag har haft min 8-åring att läsa boken också. Hon rider själv i nybörjargrupp och älskar hästar. Detta säger hon om boken:

"Boken var bra. Om det fanns 5 stjärnor att ge den skulle jag välja 5 stjärnor. Det bästa var att hon leker Stall kometen och att cyklarna är hästar."


Märta och stallkompisarna handlar om Märta tillbringat sommarlovet hos Bea. Bea har en häst som hetdr Karamell. Tyvärr är Karamell för liten för Bea och hon ska sälja honom. Till Märtas lycka så köper ridskolan Karamell. Tyvärr blir alla så förtjusta i Karamell så Märta kommer knappt åt att klappa honom. Till sist får Märta i alla fall rida Karamell. Fast hon ramlar av sedan alla hästar hört ett stort brak. Så retas Vanessa och det blir inte så kul på ridskolan som hon trott. Men sedan leker Märta och Maja häst med sina cyklar och allt ordnar sig.

Betyg:4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Märta och stallkompisarna
Serie: Märta 8
Författare: Erika Eklund Wilson
Antal sidor: 60
Förlag: BonnierCarlsen
ISBN: 9789163875205
Finns t ex hos: AdlibrisBokiaBokusCdon

Inga kommentarer: