söndag 26 augusti 2012

Den vita katten av Holly Black

Jag sträckläste Den vita katten. Eftersom jag inte hade läst något om boken innan så var jag inte beredd på att det skulle vara en bok som handlade om magi. Men det blev mer som en glad överraskning. Man får både en ungdomsbok och en fantasybok på en gång och det gillar jag.

Den vita katten handlar om Cassel Sharpe som är sonen i en familj av berörare. Berörare kan manipulera andra människor (t ex känslor och minnen) med en sorts beröringsmagi. Det är olagligt och därför måste alla bära handskar. Cassel har växt upp som icke-berörare och har känns sig utanför i sin familj. Han tror dessutom att han har mördat en tjej som heter Lila och mår dåligt över det. Men så vaknar han upp efter en dröm om en vit katt på skolans tak. Personalen tror att han försökt begå självmord och stänger av honom från skolan. När Cassel drömmer om katten igen börjar han ana att något är fel. 

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Den vita katten
Orginaltitel: The White Cat
Författare: Holly Black
Serie: Del 1 i serien Berörarna
Antal sidor: 282
Förlag: Ponto Pocket
ISBN: 9789174750805
Finns t ex hos: Adlibris, Bokia, Bokus, CDON, FritzStåhl

2 kommentarer:

Annika sa...

Snart kommer både den här och del två att landa i min brevlåda. Spontant känns det inte som böcker för mig, men efter jag hade läst in mig om dem så väcktes i alla fall en viss nyfikenhet hos mig som jag inte kunde ignorera.

Boktokig sa...

Annika: Spännande att höra sedan vad du tycker!