tisdag 19 juni 2012

Svalkande iste ur Sommar med systrarna von Sydow

Idag har det varit soligt, om än väldigt blåsigt! Värmen fick mig att längta efter något gott att dricka och då kom jag på att jag skulle pröva att göra Svalkande iste ur boken Sommar med systrarna von Sydow.Jag fick glädje av vårt lilla rivjärn när jag skulle riva ingefäran.

Jag hade också så tur att jag hade Darjeeling- te hemma.
När ingredienserna var blandade satte jag timern på 7 minuter (det skulle dra en stund) och gick ut och läste en liten stund. Gäller ju att ta tillvara på läsatunderna! 😉
Min man brukar ha lite roligt över att jag alltid ska använda mått när jag står i köket och oftast inte höftar till det! Men jag gillar att mäta. Det är något lugnande och tryggt att stå där med sina mått och hälla upp.Och står det en liter is, ska det vara en liter och inte 3/4 liter! 😉

Det finns en sak som jag köpt på Home shop som jag faktiskt är väldigt nöjd med! Det är vår Magic bullet! Den har jag använt mycket! Idag körde jag persikorna i den!
Hur härligt var det inte sedan att slå sig ner i solen i vår nya utesoffgrupp med isteet och läsa en stund!
Det smakade underbart! Inte så där läskigt sött, som en del isteer som man köper! Ytterligare ett bra recept ur boken! Vad jag är glad att jag har den!

1 kommentar:

Carro sa...

Underbart :) Här är också en nyköpt utegrupp inköpt, tänkte också ta mig ut i solen och läsa en stund, men först ska jag sätta på kaffe :)
Mysig bokblogg du har!