fredag 8 juni 2012

Spöken och spioner av Katarina Mazetti

En riktigt spännande sommarbok att sätta tänderna i för barnen i åldrarna 9 år och uppåt. Jag kan se framför mig hur en 10-åring sitter i sin trädkoja och läser, läser och läser. Hur han inte hör när mamma ropar att det är mat, utan bara fortsätter att läsa!

Spöken och spioner handlar om hur kusinerna Julia, Daniella, George och Alex ska spendera sommarlovet hos sin moster Frida på hennes ö. De känner inte varandra, men det blir riktigt bra. Fast det är något mystiskt som händer på ön. Saker försvinner och de ser en eld i skogen. Vad är det som händer?

Betyg: +3 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Spöken och spioner
Författare: Katarina Mazetti
Serie: Del 1 i serien om kusinerna Karlsson
Antal sidor: 157
Förlag: Alfabeta
ISBN: 9789150114331
Finns t ex hos: Adlibris, Bokia, Bokus, CDON, FritzStåhl

3 kommentarer:

franziengland sa...

Tack för bra boktips! Jag visste inte att hon skrev för barn. Låter som den skulle passa perfekt för min Johan. Nyfiken på varför den bara fick 3+, för i din text verkade du enbart positiv :) .
Hoppas allt är bra med dig. Jag har bara hunnit skumma här på sista tiden. Skönt att se att huvudvärken är utredd och inte farlig! Kram.

Boktokig sa...

Det är det som är det svåra med att sätta betyg på barnböcker. Ska jag sätta utifrån vuxenperspektiv eller barnperspektiv? Men när jag sätter betyg kör jag på känsla. Även om jag gillar en bok så kan det bli så att den inte får högsta betyg hos mig för att den väcker inte den där speciella känslan som högsta betyg gör. Det här kändes som en +3, ev en -4. :)

franziengland sa...

Tack! Förstår precis vad du menar!