fredag 30 december 2011

Speltips: Absolut överens

En jul utan spel är ingen jul. Därför köpte vi detta spel till min lillebror och hans familj. Vi spelade det två kvällar i rad och det ska sägas att enkelt var det inte, fast väöldigt kul. Jo, spelet var enkelt om man pratar regler. Däremot var det inte enkelt att lyckas svara likadant som sin partner. Men det ledde ju till oväntade skratt också. T ex har ordet flodhäst för alltid fått en helt annan betydelse!

Man spelar spelet i lag. Man drar ett kort och så ska man under timglas-tiden skriva ner vad man associerar till det som står på kortet, t ex Saker man äter framför tv:n. Alla lag skriver samtidigt och alla i lagen skriver utan att visa sin partner. Det finns tre olika tävlingsmoment. Ett är att man bara får ge 5 st svar. Så får man gå lika många steg som ord som man skrivit lika. Det andra tävlingsmomentet är att man får skriva ner så många svar som man bara hinner. Men då får bara det lag som haft flest lika svar flytta frammåt lika många steg som de haft rätt. Det tredje är att man får ge 5 st svar, men att man får göra charader och ge första bokstaven (fortfarande under tidspress) och alla lag får gå lika många steg som de haft lika som sin partner. 

Betyg: -4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Namn: Absolut överens eller som Hund och katt
Konstruktör:
Antal spelare: 4-10 spelare
Ålder: från ca 10 år
Speltid: 30-60 min
Tillverkare: Användbart litet företag
Publiceringsår: 2004
Kategori: Familjespel, Partyspel

2 kommentarer:

BokMamma sa...

Det brukar vi också spela. Brukar vara kul. Om inte annat så upptäcker man hur olika eller lika man tänker.

Boktokig Eva Boström sa...

Bokmamma: Absolut! ibland tänker man väldigt olika och ibland tänker man otroligt lika... som någon annan i ett annat lag! ;)