onsdag 22 juni 2011

Dagens fundering: Vissa genrer på sommaren?

Sommarbok 2010
Jag har funderat över om det passar bättre med vissa genrer på sommaren. Är det så att det läses mer chick-lit och deckare eller hur ser det ut? Först trodde jag att jag brukade läsa mer chick-lit på sommaren, men när jag kollade igenom när jag läst mina chick-lit så visade det sig att de var utspridda över året. Så är det med deckare också. De är utspridda. Men jag läser oftast någon Mari Jungstedt på sommaren. Så har det blivit också i år. Jag har precis läst hennes nya (recension kommer senare idag).

Läser du mer av någon genre under sommaren? Eller läser du lika blandat som under resten av året?

7 kommentarer:

Ylva sa...

Jag har också funderat över det där och har kommit fram till samma slutsats som du. Det är nog väldigt blandat. Det mysiga är nog att man kan sitta ute, om vädret tillåter ;))

Frida sa...

När sommaren kommer brukar jag bli sugen på lite chick-lit, men jag tror inte jag faktiskt läser fler sådana på sommaren än under resten av året. Visst, endeckare är trevligt på sommaren, men det är trevligt på vintern också.

I början av sommaren känner jag ofta för ett sommarprojekt inom läsningen. Kanske att gotta in mig i en genre, läsa klassiker eller något liknande, men det brukar inte sluta med att jag läst fler av de böckerna än annars heller. Så jag måste nog dra slutsatsen att jag läser ungefär likadant året runt.

Ylva sa...

En bra fråga. Jag har lånat hem allt möjligt för att täcka olika lustar som kan uppstå. Just nu läser jag en ganska tung avhandling om barnlöshet och efter det blir det chicklitten Rätt åt honom av Jane Fallon.

svartanova sa...

Jag läser nog lika insnöat och oblandat som resten av året. Deckare, inte så mycket chick-lit (med undantag för just nu) och någon annan roman då och då. ;)

klok som en bok sa...

Jag vet faktiskt inte hur det ligger till för min del. Men på sommaren passar det ju ofta med något lättsmält att ha med på stranden och resor och så.

Anna sa...

Min läsning är direkt kopplad till hur trött i huvudet jag är, i slutet av terminerna är det mycket deckare och en och annan chick-lit och på semsetern har jag tid för de tjockare romanerna. Så min sommarläsning är blandad kompott!

Boktokig Eva Boström sa...

Ylva: Det är mysigt!

Frida: Vi är nog många som gör det!

Ylva: Det är en bra strategi!

Svartanova: Huvudsaken är att man läser det man vill läsa!

kloksomen bok: Visst passar det bra!

Joanna: Håller med om att läsningen beror på hur trött man är i huvudet.