torsdag 28 april 2011

Skriver dagbok

5-åringen (som blir 6 snart) började skriva dagbok igår. Hon tyckte det var jättekul och ville sova med dagboken så hon kunde skriva när hon vaknade igen. Det är så roligt att hon tycker om det! Det bådar gott för framtiden!
Om någon undrar vad det står så står det: Ja (=jag) har vari på utflykt. Ja åt hamburgade (=hamburgare). Vi åkde (=åkte) bus (=buss). Jag driktä (=drack) saft. Hon har skrivit det helt själv utan min hjälp. Så har hon ritat när de grillade hamburgarna och det gula är hamburgerbröd.

7 kommentarer:

Lisa H sa...

Hej igen! Såg din kommentar hos mig först idag..!

Nja, inte haft mycket mer än vanligt att göra, men haft annat att göra jämfört med förut :P Och dygnet har ju som bekant 24 timmar..

Vet inte vad det ska bli av med min bokblogg riktigt?? Ett nedläggningshotat museum kan man säga.
Jag är fortfarande lika bokgalen som alltid, shoppar, drömmer och gör snygga att-läsa-högar, men det blir inte mycket av med själva läsningen..
Nu lockar utomhusliv och så har jag börjat träna. Verkar som om jag inte klarar av att hantera mer än ett intresse åt gången - en in, en ut, typ :P haha.

boksnoken sa...

Vad kul, hoppas skrivintresset håller i sej!
Vår 11-åring har skrivit dagbok från och till sen hon var 6 år. Ibland tar hon fram sina gamla dagböcker och så läser vi i dem tillsammans och skrattar högt :-D.

Gittan sa...

Underbar text :-) Hoppas skrivglädjen håller i sig!

Boktokig sa...

Lisa H: Ja, så är det ju. Man hinner inte allt!

boksnoken: Vad roligt! Underbart för din dotter att ha kvar!

Gittan: Det hoppas jag med!

Karin sa...

Jag älskar barnskryt! Om man inte kan erkänna att man är stolt över sina barn, då är det något som är konstigt!! Jag hoppas också att dottern fortsätter att skriva, ofta! Min äldsta skriver mycket dikter och noveller, mellantjejen har en blogg med flera hundra dagliga läsare och den lilla har precis knäckt läskoden - lika duktiga alla 3 men så olika. De är 17, nästan 14 och snart 7.

Boktokig sa...

Karin: Tack! Vad underbart att dina tjejer är sådana skrivare!

franziengland sa...

SÅ duktig hon är!!! Måste vara lärarbarnet som skymtar fram, jag brukar ju hävda att man kan se på folk om de är lärarbarn (det är jag själv nämligen, ha ha).