fredag 29 april 2011

Dagens fundering: Hur många lånekort?

Jag satt idag och kollade igenom min plåbok. Den är full med kvitton och olika plastkort. Jag har tre lånekort, egentligen fyra. Men det fjärde vet jag inte om det fungerar fortfarande, för det var länge sedan jag använde det. Det skulle vara kul att veta om det kan användas.

Hur kommer det sig att jag har flera lånekort. Jo, det är så det ena kortet som jag använder regelbundet är ett lärarkort som jag använder i min tjänst. Det andra är ett personligt kort som är knutet till vårt Huvudbibliotek. Det tredje kortet använder jag sällan. Det skaffade jag för att kunna låna på ett bibliotek som jag besöker ibland. Det fjärde kortet är ett kort som jag hade när jag bodde på en annan ort. Hade jag arbetat någon annanstans än där jag bor så hade jag säkert haft fler lånekort. Då kunde det ju vara lika lätt att låna på den ortens bibliotek.

Hur många lånekort har du? Använder du alla? Och om du har flera lånekort, vad beror det på?

5 kommentarer:

Caroline sa...

Jag har tre. Ett i min gamla kommun, ett i min nya och ett som går till Högskolebiblioteket och som jag inte har använt på två år...

Boktokig sa...

Caroline: Och det är svårt att göra sig av med dom!

boktagen sa...

Eftersom jag bor precis på gränsen mellan två kommuner är jag ju tvungen att ha två =) Det är ingen som har sagt något så jag pendlar ständigt mellan Huvudbiblioteket i den större kommunen och den lilla filialen i den mindre kommunen (där jag bor).

Boktokig sa...

boktagen: Det är nog bara bra för biblioteken att du lånar på båda!

franziengland sa...

Man har väl bara ett tänkte jag först... men så insåg jag att jag förstås har ett i Sverige, ett i Danmark och ett i England :) . Det i Sverige har jag dock inte sett på många år, de vet vem jag är och när de registrerar in det jag lämnar får de upp mitt namn och tar då samtidigt in det nya jag vill låna.
Här i England får man bara ha 20 böcker i taget på ett kort! Det är inte mycket i vår familj. TUR att jag skaffade kort till både mig och barnen, så har vi möjlighet på upp till 80 böcker om vi behöver någon gång, ha ha ha.