måndag 18 april 2011

Bokpratet igår

Igår träffades vi och hade ett bokprat på Lady Hamilton. Där åt vi Afternoon Tea med Scones, Cucumber Sandwiches, muffins, chokladbollar, chokladkaka med blåbär, drömmar och många fler sorters kakor. Mums!!!

Vi tipsade varandra om ungdomsböcker.
Det här var en del av tipsen: Hungerspelen av Suzanne Collins, Himlen börjar här av Jandy Nelson, Splitter av Charles Benoit, Mycket mer än så av Sarah Dessen, En gång av Margaret Wild, Emanuel av Sören Olsson, Locke Lamaras lögner av Scott Lynch samt Johanna Lidbäcks böcker. Vi började även prata kring Narniaböckerna, Kulla-Gulla-böckerna, Lilla huset på prärien och Anne på Grönkulla.

Vi hade även ett bokbyte och jag kom hem med:
Timmen mellan hund och varg, Upptäckten av currywursten, Gripsholms slott, Igelkottens elegans. Jag lämnade bland annat ifrån mig Cap Esterel och En tyst minut.

Med på träffen var Catharina Wrååk (som skrivit Tam, tiggarpojken under psedonymen Jo Salmson) och som startat Mix förlag för Bonniers. De ska ge ut crossover-böcker för åldern 17-27.

Det var duktiga Karin Berg som anordnat det hela.

5 kommentarer:

Västmanländskan sa...

Åh, vad roligt det verkar!

Boktokig sa...

Ja, det var kul! :)

♥ Hannele på Hisingen sa...

ser gott ut, även böckerna.....

Ingrid sa...

Så intressant att man kallar det ungdomsböcker, när det är för åldern 17-27. Snacka om att vi flyttar fram gränsen för när man förväntas bli vuxen hela tiden.
Låter som ett äkta trevligt engelsk afternoon tea :) ! Mysigt och intressant!

Boktokig sa...

Hannele: Det var det! :)

Ingrid: Nej, det var jag som skrev fel. jag ändrar det nu. Det ska inte stå ungdomsböcker utan crossover-böcker. Var någonstans fanns min hjärna när jag skrev detta?