onsdag 30 mars 2011

LivingGreen

I slutet av förra året började jag helt plötsligt fundera mycket över ekologiska saker. Jag fick lite tips och hjälp med att hitta leverantör av ekologisk mat av er läsare, så nu får vi leverans här hemma av grönsaker och frukt. Det känns väldigt bra!

När jag fick möjlighet att gå på LivingGreen event, så passade jag på. Vad är då LivingGreen? Jo, det är ett webbmagasin som hjälper en med att få till en grönare vardag, genom att publicera artiklar och reportage kring ekologiska produkter.

På eventet blev jag blev ekologisk sminkad, av en makeup-artist. Jag fick både pröva på en ekologisk makeup, Nvey Eco, samtidigt som jag fick lite makeup-tips. Perfekt! Jag välkomnar verkligen chansen att slippa en massa konstiga gifter i ansiktet.

Åsa Domeij från Axfood berättade hur en del transporter precis i dagarna blir genomförd med diesel som är 20-30 % bättre för miljön. Allt det lilla man gör spelar roll för miljön och människan. Man ju inte tänka att det ska gå från 0 till 100% på en gång, utan man måste ju starta någonstans. Det tänkte jag på i lördags när det var World hour. En del klagar på detta påhitt, men om man tänker efter så är det ju inte en dum början. Om de flesta släcker då så blir det ju massor med el som man sparar under denna timme. Släcker ingen då så... ja, ni förstår säkert hur jag menar. Så kan man ju alltid hoppas att fler tänker till i vardagen med.

Johan Hellström berättade om Björn Axéns nya serie med hårvårdsprodukter som har 95% ekologiska och naturliga ingredienser. Dessutom ska de vara bra för hårbotten. Jag ser fram emot att pröva dem, eftersom jag har lite svårt att hitta schampo som fungerar bra för mig.

Patricia från Gro berättade om deras barnprodukter. Det är miljövänliga och närproducerade och miljövänliga leksaker. Dessa ska också lära barn om miljön. Just nu har de en serie pussel.

Det händer verkligen saker på det ekologiska området! Jag tycker det är jättespännande och glädjande, för jag vill ju världen ska vara en bra värld även för mina barn. Nu är jag inte fanatiskt ekologisk, utan prövar på en del ekologiska produkter. I någon ände kan man ju börja och så får man se vad man mäktar med.

Gudrun Sjödén tog hem LivingGreen Award 2011. Motiveringen var:
"Gudrun Sjödén har klätt och inspirerat kvinnor sedan 1976 och var tidigt inne på ekologiskt odlad bomull. Idag inspirerar hon kvinnor världen över med sina färgstarka skapelser. Kvinnor kan idag välja att handla ett nytt ekologiskt plagg eller ett vintageplagg på Gudrun Sjödéns hemsida. Genom en genomtänkt miljöstrategi tar hon modevärlden till nya höjder och gör det lätt för oss att välja rätt."

Brukar du tänka på att handla ekologiskt? Vad handlar du i så fall ekologiskt?

Inga kommentarer: